4 Ağustos 2015 Salı

Şişman ve Mutlu Kadınlar Şişli'de



Çin’li sanatçı Xu Hongfei’nin dünyayı dolaşan Şişman ve Mutlu Heykel Sergisi 5-12 Ağustos’ta Şişli’de olacak. Şişli Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak sergi kapsamında 20 heykel Şişli’nin farklı bölgelerinde sergilenecek. 7 gün boyunca Şişli'de sergilenecek olan Şişman ve Mutlu Heykellerin en önemli özelliği interaktif olması. Sergiyi gezen insanlar heykellere istedikleri gibi dokunabilecek, onlarla fotoğraf çektirebilecek.

"İdeal Beden" Anlayışına Karşı Çıkıyor

Xu Hongfei Şişman ve Mutlu kavramlarının bir araya getirerek farklı bir sanat anlayışına imza atıyor. Sergide popüler kültürün ideal beden ve güzellik anlayışı eleştiriliyor. Kadın bedenini nesneleştiren, sömüren anlayışlar Hongfei'nin Şişman ve Mutlu kadınlarında yok. Mutluluk ve güzellik kavramını 90-60-90 beden anlayışına sıkıştıran anlayışa karşı Xu Hongfei, tombul kadın portresinde aradığı özgürlüğü ve cazibeyi buluyor. 
Hongfei'ye göre sanat eğlenceli ve zevkli olmalıdır. Sanatında tamamen doğal bir şekilde eşsiz bir yaratıcı perspektif aramaktadır. Bu figürleri betimlerken beyaz mermeri, değerli ahşabı ve bronzu titizlikle kullanmaktadır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder