11 Haziran 2015 Perşembe

Pet Şişeni Getir, Kitabını Götür

Şişli Belediyesi çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmak için örnek bir projeye imza atmış. Belediye “Dünya Çevre Günü” dolayısıyla başlattığı “Pet Şişeni Getir, Kitabı Götür” kampanyasıyla hem çocukların geri dönüşüm ve çevre duyarlılığı konusunda bilinçlenmesini hem de okuma alışkanlıklarının gelişmesini hedefliyor. Proje kapsamında Yazar Banu Bozdemir, Şişli’de çocuklarla biraya gelerek çocuklar ile hayvan, doğa ve bitki sevgisi üzerine sohbet ediyor. Etkinlikte pet şişe getiren her çocuğa Banu Bozdemir’in çocuk kitapları hediye ediliyor. 

Projenin hedefinde çocukların olması projeyi daha değerli kılıyor. Hepimizin bildiği gibi ülke olarak doğa ve geri dönüşüm konusunda bu kadar vurdumduymaz olmamızın en önemli sebeplerinden biri de eğitim sistemimizin, ders programlarımızın çocukları çevre konusunda eğitmekte eksik kalması.  Bu noktada çocuk–doğa etkileşiminin geniş bir çerçevede tartışılması; çocuklarda olumlu çevresel tutum ve davranışlar oluşturulacak uygulamaların yapılması önem taşıyor. Şişli Belediyesi'nin meseleyi en temelinden çocuklardan ele alarak başlaması bu açıdan önemli.










Projeye bizzat Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün de katılarak çocuklara kitap dağıtması övgüye değer bir davranış. Bu tür kampanyalarda topluma öncülük eden  şahsiyetlerin destekleri ve katılımları etkiyi daha da arttırıyor. Hayri İnönü'nün projede bizzat yer alması çevre ve geri dönüşüm konusunda sözde değil özde destek verdiğini de gösteriyor.

Kentleşme, aşırı nüfus artışı doğanın tahrip edilmesine ve çevre kirliliğine sebep oluyor. Aslında yok ettiğimiz doğa, kirlettiğimiz çevre bizim yaşam alanımız. Kendi yaşam alanlarımızı, nefesimizi tüketiyoruz bir bakıma… Bu yüzden küçük yaşta çocuklarımıza kazandırdığımız çevre ve geri dönüşüm bilinci daha yaşanılır bir dünya için büyük önem taşıyor. Çevreyi hep birlikte korumalıyız; çocuklarımızla, çocuklarımız için...

Bir Kızılderili'nin dediği gibi: "Biz bu dünyayı atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldık." 

Yaşlı bir Kızılderili ne kadar yanılabilir ki?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder